Favicon peste favicon

August 10, 2008

Mare problema, mare, cu agregatoarele astea e ca nu prea gasesti eye candies la ele: de obicei e mult text si cam atat. Cateva solutii s-au gasit, de genul: colorarea barelor de titlu, introducerea de widget-uri cu poze, filme, si icoane peste tot. Binenteles ca toate astea au si alte functii, dar ca impact vizual imediat ele sunt eye candy. Cu timpul o sa le vedem pe toate si pe agregator.ro (poate si mai multe 🙂 ) , deocamdata am inceput cu favicons pe beta.agregator.ro.

Mai exact: in meniu in dreptul fiecarui link spre feed este favicon-ul site-ului, la cine nu are favicon am pus o imagine default. La fel, in fiecare casuta, sus in bara de titlu inainte de descrierea feed-ului este pus favicon-ul corespunzator.

Ca si implementare: in meniu favicon-ul e pus static, cu manuta proprie si personala, la fiecare. In casuta feed-ului este pus dinamic, adica: la server este un script care primeste ca input adresa feed-ului si incearca sa gaseasca adresa favicon-ului pe care apoi o returneaza. Dar pentru ca operatia respectiva e destul de costisitoare am facut un mic “cache” care tine in baza de date adresa favicon-ului ce corespunde unui feed. Deci prima data se cauta in baza de date daca exista vreo inregistrare pentru feed-ul respectiv. Daca exista sa ia de acolo, daca nu, se cauta si apoi se actualizeaza baza de date cu rezultatul.

In general merge ok, probleme sunt la feed-urile care trec prin feedburner sau alte servicii de genul.

So, enjoy the favicons!


© 2023, divricean.ro