A venit vremea sa afisam vremea

August 03, 2008

Un nou widget pe beta.agregator.ro, widget care afiseaza vremea in Romania. Apare? in sectiunea Utile sub sectiunea de Stiri. Ce e deosebit aici e ca afiseaza vremea aproape in orice localitate din Romania, chiar si in localitatile foarte mici, gen sate. Nu stiu care e situatia acuma, dar acu’ vre-un an de zile am cautat in disperare ceva site din Romania care sa imi dea vremea probabila din Gherla si nimic. Majoritatea preluau datele din tot felu de surse externe gen accuweather, weather.com, wunderground.com si putini de la inmh.ro. Singurii pe atunci care afisau vremea in Gherla si in alte localitati mici din Romania erau accuweather . Acuma nu ca vremea din Gherla ar fi cu mult diferita fata de vremea din Cluj, dar asa ca idee, sa am si eu impresia ca oraselul asta e destul de important sa apara pe o oarecare harta meteo 😛 . Oricum atunci m-am hotarat sa iau informatiile despre vreme de la accuweather.

Interfata widget-ului de vreme e relativ simpla, zic eu, un singur camp text de tip autocomplete in care se introduce numele localitatii din Romania. Dupa introducerea a cel putin o litera deja se face cautare in baza de date si se returneaza o lista cu localitati din Romania ce incep cu litera respectiva, din lista se selecteaza localitatea cautata si daca totul e ok ar trebui sa apara vremea curenta, vremea pe 3 zile si link spre vremea pe 15 zile. Nu este nici un buton, toata smecheria e sa selectezi localitatea din lista care apare in campul de autocomplete.

Ca si implementare: la server, localitatile din Romania sunt pastrate in baza de date, de acolo un script le preia si le afiseaza in campul de autocomplete. La client am folosit un control de combobox de la extjs, are optiunea de ascundere a sagetii din partea dreapta astfel ca apare ca si un text box.

In viitorul apropiat o sa incerc sa afisez default vremea pentru localitatea din care se acceseaza site-ul pe baza IP-ului.

P.S.: Am fortat un pic post-ul ca sa pot pune ceva cuvinte cheie, greu cu AJAX-u asta pe site 😛


© 2023, divricean.ro