Noi, utilizatorii de internet!

Ca sa lamurim, daca poti citi aici: manifestul despre respect, se cheama ca esti utilizator de internet.

S-ar parea ca o mare parte din noi am fi nemultumiti de felul in care e condusa tara si traim cu impresia ca oamenii pusi acolo sa conduca nu ne reprezinta. Avem deci o problema care trebuie rezolvata. Asa ca propun o solutie, nu o solutie perfecta, nu o solutie noua, o solutie mai buna.

Solutia

Ne organizam intr-o retea sociala, folosim una existenta pentru inceput. Ideea e sa avem un loc unde sa fim cat de cat organizati. Si votam organizat anumite persoane, eventual chiar un Partid Virtual, persoane care ne vor reprezenta in Parlament. Persoanele respective nu au voie sa voteze cum le trece prin cap, orice vot in Parlament va fi trecut inainte printr-un sistem de vot on-line unde membrii retelei vor decide votul. Eu as propune chiar ca reprezentantii nostri sa fie surdo-muti.

Probleme?

Da. Multe. Daca vrei sa vezi probleme, o sa vezi numai probleme. Dar pentru fiecare problema este si o solutie.

Oricum da un comentariu cu ce probleme vezi, si la fiecare problema da si solutia. O sa le adaug mai jos.

Q&A

Share

6 comments ↓

#1 Razvan Antonescu on 10.01.09 at 10:09 pm

O mai fo un partid de internet, URR. Nu vrei sa stii ce loaze o fo si acolo. Aparent spiritul gregar la romani dauneaza grav IQ-ului

#2 Daniel on 10.01.09 at 10:15 pm

Eh, nu conteaza cine o sa fie in partid. Reprezentantii primesc votul prin mail si nu se pune problema sa nu-l execute.

#3 Razvan Antonescu on 10.01.09 at 10:30 pm

Vrei sa iti dau cateva exemple de bloage populare ca sa iti dai seama de IQ-ul comentatorilor ca sa ai un sample al votantilor? 😀

#4 Daniel on 10.01.09 at 11:17 pm

Asta e democratia, media e oricum mai sus decat media pe tara si cel putin votantii ar fi mai informati. E mai bine sa fii reprezentat 0.0…1% decat sa nu fii deloc.

#5 Emil on 02.03.12 at 12:48 am

Salut Daniel
Nu ai idei rele 🙂 dezamagitor este faptul ca ma asteptam sa vad mai multe comentarii de la comunitatea hiQ care banuiesc ca iti urmareste blogul, si daca n-o face pacat pentru ca ar trebui. Din fericire sau nu (nu e clar inca) nu fac parte din comunitatea hiQ cel putin nu legata de IT, dar ideea ta este excelenta. Daca va fi vreodata timp si sansa sa ne cunoastem poate stam de vorba pe o tema si poate de ce nu, si pe alta 🙂 Spor & succesuri :))

#6 Daniel on 02.04.12 at 9:51 pm

Salut, mersi de aprecieri 🙂
Nu prea stiu multe de comunitatea HiQ, dar vina e si a mea ca nu am gasit resurse sa promovez mai bine ideea.
Discutam, sigur, pana atunci: Numai bine 😉

Leave a Comment