Topul de pe primul loc in topul topurilor de hashtag-uri Twitter din Romania. Si singurul, cred…

Trei chestii noi, toate legate de Twitter: e vorba de un serviciu si doua widget-uri care au aparut pe agregator.ro. Sa le luam pe rand.

1. Topul celor mai folosite hashtag-uri pe Twitter de catre utilizatori din Romania

Un fel de “Trending topics” care exista deja pe Twitter. Doar ca localizat pe Romania. Am cautat si nu am gasit un astfel de serviciu, asa ca am inceput sa-l implementez eu. Bineinteles ca dupa ce am terminat am vazut ca si Twitter vrea sa introduca in API-ul sau un serviciu de trends localizat (pff copycats).

Serviciul returneaza primele 10 rezultate in doua feed-uri RSS: unul pe ultimele 24 de ore, celalalt pe ultimele doua ore. Deocamdata feed-urile nu sunt chiar publice, foarte posibil sa le fac publice cat de curand, asa ca singurul loc unde puteti vedea rezultatele e agregator.ro sau ocazional pe contul de Twitter http://twitter.com/agregator.

Ca si implementare. Serviciul e dezvoltat folosind Google AppEngine, asa ca teoretic nu avem probleme de scalabilitate. Practic, AppEngine e in beta πŸ™‚ . Algoritmul in linii mari e simplu: se iau tweet-urile utilizatorilor din Romania, se extrag hashtag-urile si apoi se numara. Tweet-urile utilizatorilor din Romania se iau cu o cautare bazata pe geocode, din centrul Romaniei pe o raza de 300 de km. Noroc ca e cat de cat rotunda Romania. Nu e 100% corecta cautarea, in sensul ca mai intra pe alocuri si tweet-uri de pe la vecini, dar teoretic nu ar trebui sa intre in top. Plus ca nu toti utilizatorii si-au setat corect locatia. Dar asta nu ar trebui sa afecteze semnificativ topul, sa-i zicem marja de eroare de 3% :p .

Nu vreau sa fiu eu ala care zice cat de interesant e topul asta, dar e foarte interesant (tz tz tz … cata lipsa de modestie…).

2. Widget de top. Top Twitter

Top Twitter e un widget care afiseaza pur si simplu hashtag-urile din serviciul de mai sus. Ah, si la un hover pe hashtag o sa apara un tooltip cu unu din utilizatorii cei mai activi pe hashtag-ul respectiv. Si arata cam asa:

Top Twitter in Romania

Un click pe hashtag va deschide dedesubt un alt widget cu o cautare pe hashtag in Romania. Widget descris mai jos.

3. Widget Cauta pe Twitter

Widget care afiseaza rezultatul unei cautari pe Twitter dupa anumite cuvinte, deocamdata nu suporta cautari dupa geocode (doar “near:Romania” care e pus default la o raza de 300 km). Are refresh automat la 5 minute. Folositor cand se urmareste un anumit hashtag sau tweet-uri spre un anumit utilizator. Arata cam asa:

Cauta pe Twitter
Cauta pe Twitter

Probleme: Daca la o cautare dupa un hashtag vi se pare ca sunt prea putine rezultate e din cauza Twitter-ului, stergeti # din fata hashtag-ului si cautati asa. Problema apare indiferent ca se face cautarea din widget-ul de pe agregator sau din interfata Twitter web. Adica evident: e de la ei, nu de la  noi.

Join the Conversation

3 Comments

  1. Foarte interesant ce ai facut cu top-ul asta dar cred ca il poti inbunatatii cumva destul de simplu.

    Pana la urma chiar daca romania e rotunda sunt destul de multi romani care locuiesc in alte parti ale lumii si care stau pe twitter.

    Ma gandesc ca ar fi mai relevant daca ai da follow tuturor care scriu in limba romana, e putin mai greu la inceput dar cu timpul ai urmarii pe majoritatea romanilor activi pe twitter si statisticile ar fi facute cu o acuratete si mai mare.

  2. Da, e o idee buna, merge pe lista de TODO πŸ™‚ . Din pacate lista asta pare sa nu mai scada vreodata :).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *